Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Els comerciants de Paterna es rebel·len contra Intu

Pam a pam

Els comerciants de Paterna es rebel·len contra Intu

Desesperada campanya de la multinacional per a vendre el seu projecte

dijous 28 de març de 2019, per  AE-Agró

Els comerciants de Paterna (Horta Oest, València) mostren el seu rebuig davant la nova campanya de porta a porta iniciada per la multinacional britànica Intu, en la qual intenten vendre a la desesperada el seu projecte de macrocentre comercial Intu Mediterrani. La Coordinadora per la Protecció de Les Moles, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, ja ha rebut nombroses queixes de comerciants de Paterna per la visita d’una comercial de la multinacional britànica. Al principi, esta persona es presenta com a enquestadora, però acaba intentant vendre’ls les “meravelles” d’este macrocentre comercial.

Segons un comerciant del Barri de Lloma Llarga-Valterna, esta comercial d’Intu “ve per a intentar vendre les meravelles del seu centre comercial. Porta una tablet on intenta explicar-ho tot. Jo ja li he dit on es pot anar-ne Intu i qualsevol que vulga urbanitzar un dels últims pulmons verds que ens queda en la zona. Entrene per allí tots els dies i el que haurien de fer els polítics és netejar i protegir la zona en comptes de pensar a omplir-se les seues butxaques”.

Una altra comerciant de la Canyada es mostrava indignada per l’intent d’engany. “Es presenta com a enquestadora i t’ensenya una foto d’una zona degradada i una altra d’una recreació súper verda i amb moltíssims arbres del que diu que serà Intu Mediterrani. Em diu que plantaran centenars de milers d’arbres. Li dic que per a què plantaran arbres, si ja n’hi ha. Al final m’afarte de les seues mentides i li dic que pose en el qüestionari que estic totalment en contra. No obstant això la xica es va sense fer-me cas i ignorant-me”.

Des de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles, paratge natural de Paterna (Horta Oest, València) actualment amenaçat pel projecte de construcció d’este macrocentre comercial, mostrem el nostre rebuig a este tipus de pràctiques de la multinacional britànica. A més a més, volem recordar que Intu es troba immersa en una profunda crisi, que li està obligant a vendre molts dels seus centres comercials a l’Estat espanyol.

Per què tant d’interés a convéncer a les institucions perquè els aproven el projecte si, amb tota seguretat, no el construiran?, ens preguntem a la Coordinadora, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró. Sospitem que al final passarà amb Intu Mediterrani com amb el centre comercial que la multinacional britànica té projectat a Màlaga, que l’ha posat a la venda sense posar una sola rajola.

No sabem si el que pretenen que s’aprove el projecte per a vendre’l sense construir i, així, aconseguir diners per a fer front al seu deute milionari. Però, el que haurien de tindre clar els polítics és que és intolerable que al final Paterna acabe pagant el deute d’esta empresa. A més a més, des de la Coordinadora considerem molt cínica una campanya que pretén convéncer justament a qui més perjudicaria Intu Mediterrani. Com alerten els estudis realitzats per la Universitat de València (UV), es perden dos llocs de treball en el comerç de proximitat per cadascun que es puga generar en grans superfícies.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Lamentem que l’alcalde de Paterna s’enroque amb Intu Mediterrani

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles