Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > T’esperem a la bicifestació del 31M

València en Bici

T’esperem a la bicifestació del 31M

La bici no és el problema, és part de la solució!!!

divendres 29 de març de 2019, per  AE-Agró

Este diumenge, 31 de març, eixirem al carrer a manifestar-nos per a defensar els carrils bici que utilitza molta gent d’esta ciutat, siga amb bici, patinet, patins, skates o vehicles de diversitat funcional. València ha iniciat un canvi tímid, però efectiu, en la direcció adequada fomentant el transport públic, els espais lliures de trànsit i la bici. Desgraciadament, veiem com determinats mitjans de comunicació i alguns partits polítics fan llenya amb les mesures destinades a protegir-nos de l’excés d’emissions contaminants a la ciutat.

Per això, eixirem el diumenge al carrer a defensar la no eliminació d’uns carrils bici que, encara que millorables, per primera vegada a la nostra ciutat tenen un mínim de qualitat tècnica. Si alguns partits polítics volen eliminar-los per a fer-los més amplis i encara més directes, res que objectar, però, desgraciadament, este no sembla ser el cas.

Igual que ha arribat a passar amb els carrils bus-taxi, els carrils bici s’han concebut com a obres menors, sense importància estratègica en la mobilitat de la ciutat i circumscrits a les necessitats del trànsit de l’automòbil. Per això, s’han construït fins ara per les voreres, pels carrers secundaris, en barris perifèrics i donant marrades i ziga-zagues. Una vertadera aixecada de camisa per a les seues usuàries.

El que hauria de ser un objectiu per a tots els partits polítics i totes les administracions: fer ciutats més saludables, segures, tranquil·les i no contaminades, sembla que no ho és. No obstant això, afavorir la mobilitat activa i el transport públic és una prioritat per a combatre la contaminació i el Canvi Climàtic.

En València en Bici-Acció Ecologista Agró fa 30 anys que defensem una ciutat amable, més per als vianants i més ciclista, més segura, amb un aire més net i amb menys cotxes. Donarem suport, sense sectarismes ni electoralismes, als governants que treballen en esta mateixa direcció, siguen els qui siguen i es criden com s’anomenen. I ens oposarem amb totes les nostres forces als qui vulguen portar València al passat.

És per esta raó que, des de València en Bici-AE Agró, t’animem a anar per davant de polítics i administracions i actuar de facto en la defensa del nostre espai públic de vida i de relacions, caminant, anant amb bicicleta, en vehicle de mobilitat personal o transport públic diàriament en la mesura de les vostres possibilitats, deixant el cotxe privat per als trajectes inevitables.

La bicicleta no és el problema. La bicicleta, i altres vehicles de mobilitat personal, són part de la solució. Moltes gràcies per acompanyar-nos el pròxim diumenge. La vostra presència i la vostra força serviran perquè València no retrocedisca. Avant!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La realitat inventada contra la bici

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?