Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Primavera a La Costera: Què fem amb el fem?

Horta Nord

Primavera a La Costera: Què fem amb el fem?

Campanya d’activitats sobre residus i el seu impacte mediambiental

dilluns 1 d’abril de 2019, per  AE-Agró

Els residus que generem suposen un gran problema mediambiental. Per a conscienciar sobre el seu impacte i potenciar hàbits sostenibles, Acció Ecologista-Agró Horta Nord llança la campanya “Primavera a La Costera: Què fem amb el fem?”. Esta iniciativa consta de cinc activitats que es realitzaran al paratge natural municipal de Puçol amb el suport de l’ajuntament i la col·laboració de BIOagradables, Astronomía Para Todos, Calderona Viva, Kyrios Educación i Preciós Plàstic València. La primera cita serà este dissabte, 6 d’abril, i consistirà a netejar l’entorn dels paellers d’esta muntanyeta de la Serra Calderona.

L’àrea recreativa dels paellers de La Costera de Puçol és la zona de més ús públic d’este paratge natural municipal. Per este motiu, també és el racó d’esta muntanyeta de la Serra Calderona on podem trobar més residus. Per això, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord convoca la primera activitat de la campanya “Primavera a La Costera: Què fem amb el fem?” en esta àrea recreativa.

Amb la col·laboració dels companys de BIOagradables, et convidem a participar en una jornada de neteja de residus en l’entorn dels paellers. Este voluntariat mediambiental serà este dissabte, 6 d’abril, a les 10:30 hores. Si no saps arribar, tranquil. També pots acudir a les 10:00 hores a l’aparcament de l’estació de RENFE de Puçol, des d’on pujarem als paellers de La Costera.

La següent cita de la campanya “Primavera a La Costera: Què fem amb el fem?” serà el dissabte 4 de maig, quan hem organitzat una nova jornada d’observació astronòmica amb Amadeo Aznar (Astronomía Para Todos). Esta activitat inclourà una xerrada sobre residus espacials i per a participar cal inscriure’s enviant un correu electrònic a info@apt.com.es. Dóna’t pressa si vols vindre, perquè les places són limitades.

La tercera convocatòria de la campanya també serà en maig. Concretament el dissabte 18, quan ens visitaran els companys de Calderona Viva amb el seu taller infantil “Una mar de plàstic”. Per a participar en esta activitat per a conscienciar a grans i menuts sobre l’impacte dels residus marins, també cal inscripció prèvia. Et pots apuntar enviant un correu electrònic a info@calderonaviva.com.

Finalment, en juny organitzarem dues activitats més. La primera serà “El gran joc del viatge del fem” amb Kyrios Educación el dissabte 1 de juny. I l’última el dissabte 15 de juny, quan Preciós Plàstic València visitarà per primera vegada La Costera per a ensenyar-nos com es poden transformar els residus en objectes. Si tens qualsevol dubte o necessites més informació de la campanya “Primavera a La Costera: Què fem amb el fem?”, iniciativa d’AE-Agró Horta Nord que compta amb el suport de l’Ajuntament de Puçol, pots telefonar al 691 077 424.

Un hivern verd a La Costera

El passat mes de març va concloure la campanya “Hivern verd a La Costera” amb la ruta teatralitzada de Calderona Viva Saps com fer un aeroport d’abelles?, activitat que va reunir al paratge natural municipal de Puçol a més de quaranta persones el dissabte 9 de març. En total han participat unes 200 persones en esta campanya, durant la qual s’han programat de gener a març cinc activitats: el Pequetrail de La Costera, el Dia de l’Arbre, una jornada d’observació astronòmica, el Dia de l’Arbust i la ruta teatralitzada de Calderona Viva.

A més a més, paga la pena destacar que el passat dissabte 23 de març vam donar la benvinguda a la primavera amb una jornada de viverisme forestal a l’hivernacle de canyes de La Costera. Gràcies a la col·laboració de la vintena de voluntaris que van participar en esta activitat, vam ampliar la zona del viver de l’hivernacle i vam preparar la planta que utilitzarem el pròxim any per a continuar reforestant La Costera.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Custòdia del territori i restauració dunar a Puçol

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles