Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Notícies > Multitudinària marxa per a exigir el Paisatge Protegit de les Muntanyes del (...)

Camp de Morvedre

Multitudinària marxa per a exigir el Paisatge Protegit de les Muntanyes del Palància-Belcaire

De Calderona a Espadà, Paisatge Protegit ja!!!

dilluns 8 d’abril de 2019, per  AE-Agró

El passat dissabte, 6 d’abril, un centenar de persones van participar en la IV Marxa en defensa de les nostres muntanyes. La marxa, convocada per Acció Ecologista-Agró, tenia com a objectiu mostrar el suport de la ciutadania al futur Paisatge Protegit de les Muntanyes del Palància-Belcaire. Este projecte, que actualment tramita la Generalitat Valenciana, compta també amb el suport de 13 ajuntaments del Camp de Morvedre i La Plana Baixa. Els participants en esta cita lúdica-reivindicativa van ascendir fins al pic Cerverola, que amb els seus 480 metres és punt més alt del terme municipal de Sagunt.

El col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre va organitzar el passat dissabte, 6 d’abril, la IV Marxa en defensa de les nostres muntanyes. La marxa, que va reunir a un centenar de participants, va arrancar a les 9:30 hores al campament municipal de Les Escales de Sagunt. L’itinerari realitzat va ser circular i va discórrer pel sender homologat PR-CV 364.

Durant la marxa, els participants van superar un desnivell de 250 metres per a ascendir fins al pic Cerverola que, amb els seus 480 metres, és punt més alt del terme municipal de Sagunt. Des del cim d’este pic, els participants en este acte lúdic-reivindicatiu van gaudir d’una vista privilegiada del futur Paisatge Protegit de les Muntanyes del Palància-Belcaire.

Este nou Paisatge Protegit ocuparà 13.151 hectàrees entre les províncies de València i Castelló. Concretament, protegirà les muntanyes litorals de Sagunt, Almenara, La Vall d’Uixó, Quart de les Valls, Faura, Benifairó de les Valls, Quartell, Gilet, Petrés, Albalat dels Tarongers i Estivella. L’espai a protegir es troba delimitat pel Riu Palància a l’oest, pel Parc Natural de la Serra d’Espadà i el Riu Belcaire al nord, pel Parc Natural de la Serra Calderona al sud i per la plana litoral a l’est, on també trobem l’aiguamoll Ramsar de la Marjal d’Almenara.

Actualment, el Paisatge Protegit de les Muntanyes del Palància-Belcaire es troba en procés de tramitació per part de la Generalitat Valenciana. El projecte, com va quedar clar durant la marxa, compta amb el suport de la ciutadania. I, a més a més, també amb el de 13 ajuntaments del Camp de Morvedre i La Plana Baixa que, a petició d’AE-Agró, van aprovar mocions de suport en els seus respectius plenaris municipals.

Destacar finalment que la marxa d’enguany també va servir per a celebrar la recent declaració del Paratge Natural Municipal de la Muntanya de Romeu, una històrica reivindicació de la societat civil de Sagunt i la resta de la comarca del Camp de Morvedre. Esperem que durant la marxa de 2020 puguem celebrar la declaració del Paisatge Protegit de les Muntanyes del Palància-Belcaire. De Calderona a Espadà, Paisatge Protegit ja!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Pinyal, per ara, no es toca

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?