Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Residus > El moviment contra la incineració demana al Parlament Europeu tolerància (...)

Comissió de Residus

El moviment contra la incineració demana al Parlament Europeu tolerància zero

Exigim mesuraments independents i estudis epidemiològics científics sobre l’impacte de les cimenteres en la salut i la qualitat de l’aire

dimecres 10 d’abril de 2019, per  AE-Agró

La Coordinadora Internacional pel Residu Zero i contra la Incineració i la Coincineració de Residus, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, es va reunir la setmana passada a la ciutat belga de Brussel·les. Concretament, en la seu del Parlament Europeu (PE). L’Objectiu? Doncs, presentar amb caràcter d’urgència una petició davant la comissió de peticions perquè el PE investigue tots els casos de cimenteres i incineradores i el seu impacte en la qualitat de l’aire i en la salut de les persones. Volem mesuraments independents i estudis epidemiològics científics i els volem ja!!!

Durant la reunió celebrada a la seu del Parlament Europeu (PE), la Coordinadora Internacional pel Residu Zero i contra la Incineració i la Coincineració de Residus va acordar ratificar per unanimitat la “Declaració de Ponferrada contra la Incineració i pel Residu Zero”, declaració signada per un centenar de col·lectius ciutadans de tota Espanya, a la qual s’adhereixen ara les plataformes de Mèxic, Grècia, Eslovènia, Itàlia i Sèrbia presents en la trobada de Brussel·les.

La Coordinadora va entregar esta declaració a l’eurodiputada Marina Albiol per al seu trasllat davant el President de la Comissió Europea (CE), amb l’exigència de prioritat i compromís màxim de la CE contra la incineració i pel residu zero. En les conclusions del document lliurat a la Comissió, exigim la realització d’estudis epidemiològics i mèdics seriosos, científics, objectius i independents de la qualitat de l’aire en totes i cadascuna de les zones afectades per incineradores i cimenteres.

La Coordinadora també va acordar instar a la Comissió de Drets Humans del PE a donar el seu empar als activistes contra la incineració perseguits i assetjats per cimenteres i multinacionals, especialment a Mèxic i Llatinoamèrica. En relació amb les pròximes eleccions europees, estatals, autonòmiques i municipals, la Coordinadora va acordar a Brussel·les emplaçar a tots els partits i candidatures perquè incloguen en els seus programes i prioritats polítiques l’objectiu de la tolerància zero amb la incineració, incorporant a les seues línies d’acció en cada territori els acords de la Declaració de Ponferrada.

La Coordinadora, en la qual participa Acció Ecologista-Agró, agraïx públicament la invitació del Grup d’Esquerra Unida en el PE i, especialment, de l’eurodiputada Marina Albiol i el seu equip. També agraïm el suport i l’assistència de les també eurodiputades Ana Miranda (BNG), Miguel Urbán i Lola Sánchez (Unides Podem) i Jordi Soler (ERC). I el de Janek Vahk de Zero Waste Europe i Raphael Hanoteau de Bankwatch. Finalment, volem expressar la nostra decidida voluntat de continuar avançant pel residu zero i contra la incineració en tota Europa i Llatinoamèrica, així com a l’Estat espanyol, confirmant la pròxima reunió estatal en Mora de Toledo l’octubre de 2019.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Lafarge i el seu compromís

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles