Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > Participa! > Els instituts de Sagunt s’impliquen de nou en la conservació de la (...)

Educació Ambiental

Els instituts de Sagunt s’impliquen de nou en la conservació de la natura local

Nova edició del projecte educatiu "Participa!"

dimarts 14 de maig de 2019, per  AE-Agró

Un curs més, els instituts d’ensenyament secundari (IES) de Sagunt (Camp de Morvedre, València) han aportat el seu granet d’arena a la conservació de la natura local. Ho han fet amb el projecte Participa!, una iniciativa de la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sagunt. Enguany, gràcies a este projecte, els adolescents de la capital del Camp de Morvedre han treballat de valent per a recuperar i potenciar els valors mediambientals de la platja del Port de Sagunt, la Finca de Penya, el Riu Palància, la Marjal dels Moros i el Jardí de Ferrodisa.

Impulsar la participació ciutadana, fomentar la presa de decisions col·lectives consensuades i conscienciar mediambientalment als adolescents de Sagunt (Camp de Morvedre, València). Estos són els tres grans objectius del projecte Participa!, una iniciativa que la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró desenvolupa des del curs 2009-2010 amb el suport de l’Ajuntament de Sagunt.

Enguany s’han sumat a este projecte els instituts d’ensenyament secundari (IES) María Moliner, Camp de Morvedre, Clot del Moro, Jorge Juan, Sant Vicent Ferrer i Eduardo Merello. Concretament, ho han fet els alumnes de 4t d’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO). En primer lloc, els adolescents han realitzat una sessió teòrica a classe per a decidir col·lectivament l’espai natural i l’acció que volien protagonitzar.

Fruit d’este procés participatiu, els alumnes dels diferents instituts de Sagunt han plantat vegetació autòctona a la platja del Port per a millorar l’estat de conservació de les dunes del Pantalà. També han plantat vegetació autòctona al Riu Palància per a posar en valor este espai natural urbà de la ciutat de Sagunt. I a la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà-Almenara, els adolescents han plantat arbres de ribera per a crear un bosc al costat de la torbera. Concretament, en un racó custodiat per AE-Agró.

A més a més de totes estes accions, els alumnes dels instituts de Sagunt han plantat vegetació aquàtica a la Marjal dels Moros, on també han protagonitzat jornades de neteja per a conscienciar sobre la problemàtica dels residus. I en el Jardí de Ferrodisa han instal·lat hotels per a insectes i caixes-niu per a ocells que van construir en l’assignatura de tecnologia. L’objectiu? Doncs, fomentar la presència de la fauna auxiliar.

Després de cada acció, els alumnes han realitzat una tercera dinàmica a classe per a posar en comú les conclusions del seu treball de camp i transmetre la importància de les seues actuacions per a conservar i millorar la natura local. Des de la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró volem agrair al professorat i, per descomptat també als adolescents de Sagunt, la seua implicació un curs més amb el projecte Participa!.

També volem agrair el suport de l’Ajuntament de Sagunt per a portar endavant esta nova edició d’esta iniciativa educativa que, junt amb la Colla Verda i el Dia Escolar de l’Arbre, forma part del programa municipal d’educació i voluntariat ambiental de Sagunt.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Renovem el conveni d’educació i voluntariat ambiental amb Sagunt

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles