Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Tancat de la Pipa > Celebrem el Dia Mundial de la Biodiversitat al Tancat de la (...)

Custòdia del Territori

Celebrem el Dia Mundial de la Biodiversitat al Tancat de la Pipa

Descobrim la fauna aquàtica autòctona i exòtica del Parc Natural de l’Albufera

dijous 30 de maig de 2019, per  AE-Agró

El passat diumenge, 26 de maig, Acció Ecologista-Agró va celebrar el Dia Mundial de la Biodiversitat al Tancat de la Pipa, àrea de reserva del Parc Natural de l’Albufera que custodiem amb SEO/BirdLife. La jornada, que comptava amb la col·laboració de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) i l’Ajuntament de València, va reunir a un bon grapat d’amants de la natura que van descobrir la fauna aquàtica, tant autòctona com exòtica, que viu a l’Albufera. La pròxima cita al Tancat de la Pipa serà el diumenge 9 de juny, quan et convidem a participar en el Dia Mundial del Medi Ambient. T’esperem!!!

La celebració del Dia Mundial de la Biodiversitat va arrancar a la Gola de Pujol, des d’on vam realitzar un passeig en barca per la llacuna de l’Albufera fins a arribar al Tancat de la Pipa. Durant el passeig, Joano, el nostre barquer del Saler, ens va explicar les tècniques de pesca tradicional mentre les llises (Mugil cephalus) saltaven al costat de la barca. A més a més, vam poder constatar com a poc a poc l’asprella de la llacuna, coneguda també com a macròfits o vegetació submergida, va recuperant-se.

Quan vam arribar al Tancat de la Pipa, grans i menuts van quedar bocabadats amb la gran quantitat de fauna aquàtica, tant autòctona com exòtica, que viu a l’Albufera. De fet, per a molts dels participants esta va ser la primera vegada que veien de tan a prop anguiles (Anguilla anguilla), fartets (Aphanius iberus), samarucs (Valencia hispanica), puses d’aigua (Daphnia Magna), tortugues d’estany europees (Emys orbicularis) i tortugues d’aigua ibèriques (Mauremys leprosa).

Com vam explicar durant l’activitat, estes espècies de fauna aquàtica autòctona patixen una forta competència de peixos i crancs exòtics invasors. Este és el cas de la carpa (Cyprinus carpio), la gambúsia (Gambusia affinis), el peix sol (Lepomis gibbosus), el cranc de riu americà (Procambarus clarkii) o el cranc blau (Callinectes sapidus), espècies que malauradament amenacen la conservació de la biodiversitat autòctona del Parc Natural de l’Albufera de València.

La pròxima activitat que Acció Ecologista-Agró té convocada al Tancat de la Pipa, àrea de reserva propietat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) i que custodiem amb els companys de SEO/BirdLife i el suport de l’Ajuntament de València, serà el diumenge 9 de juny. Eixe dia celebrarem el Dia Mundial del Medi Ambient.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Tancat de la Pipa, referent internacional per a la restauració d’aiguamolls

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles