Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Transformem residus plàstics en objectes útils

Horta Nord

Transformem residus plàstics en objectes útils

La campanya “Primavera a La Costera: Què fem amb el fem?” arriba a la seua fi

dimarts 18 de juny de 2019, per  AE-Agró

El passat dissabte, 15 de juny, Preciós Plàstic València va visitar el Paratge Natural Municipal de La Costera per a ensenyar-nos com, amb l’ajuda de la tecnologia, es poden transformar els residus plàstics en objectes útils. Per exemple, en pinces, bols o trompes. Este taller formava part de la campanya “Primavera a La Costera: Què fem amb el fem?”, una iniciativa impulsada pel col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol i que este dissabte, 22 de juny, arriba a la seua fi. Concretament, amb el taller infantil de Calderona Viva “Una mar de plàstic”.

Vivim envoltats de residus plàstics i la gran majoria d’ells ni es reciclen ni es reutilitzen. Per això, la contaminació generada per este material suposa un desafiament cada vegada major que afecta els nostres ecosistemes i en conseqüència també la nostra salut. Per a fer front a esta problemàtica, Preciós Plàstic València ha dissenyat unes màquines de codi obert que permeten realitzar el procés de reciclatge de forma íntegra per qualsevol persona, aconseguint així transformar els residus plàstics en objectes útils.

El passat dissabte, 15 de juny, els impulsors d’esta iniciativa van visitar La Costera de Puçol (Horta Nord, València) per a realitzar en este paratge natural municipal que custodiem una demostració del seu projecte. Este taller va reunir a unes trenta persones que, amb l’ajuda de les màquines dissenyades per Preciós Plàstic València, van transformar taps en objectes útils. Concretament, en bols, pinces i trompes.

Esta activitat, amb la qual volíem fomentar el reciclatge del plàstic, forma part de la campanya “Primavera a La Costera: Què fem amb el fem?”, iniciativa impulsada per Acció Ecologista-Agró amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol. Amb motiu d’esta campanya hem programat cinc activitats a La Costera, totes elles dirigides a promoure la reducció, la reutilització i el reciclatge dels residus.

Així, per exemple, el passat dissabte 1 de juny ens va visitar també Kyrios Educación amb el seu “Gran joc del viatge del fem”. Esta divertida gimcana per a grans i menuts tenia com a objectiu explicar com funciona una planta de tractament de residus i, a més a més, fomentar la separació de la fracció orgànica per a l’elaboració de compost.

Esta campanya va arrancar en maig amb un voluntariat per a netejar els paellers de La Costera amb BIOagradables i una jornada d’observació astronòmica amb Amadeo Aznar (Astronomía Para todos), que va incloure una xerrada sobre residus espacials. L’última cita de “Primavera a La Costera: Què fem amb el fem?” serà este dissabte, 22 de juny, quan ens visitarà Calderona Viva amb el seu taller infantil “Una mar de plàstic”.

Dia Mundial del Medi Ambient a la platja de Puçol

Un any més, i ja en van huit, AE-Agró Horta Nord es va sumar a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient a la platja de Puçol, activitat organitzada pel Club de Submarinisme Trotafons. Com la campanya “Primavera a La Costera: Què fem amb el fem?”, l’objectiu d’esta convocatòria era conscienciar sobre la problemàtica dels residus. Com? Doncs, amb una jornada de neteja col·lectiva del litoral de Puçol i amb la solta d’una tortuga babaua (Careta careta).

Finalment, destacar també que el passat dilluns 10 de juny AE-Agró Horta Nord va visitar l’Institut d’Ensenyament Secundari (IES) de Puçol per a realitzar una xerrada sobre residus i Canvi Climàtic. Amb tota la informació que els vam aportar, els alumnes dissenyaran una aplicació per a fomentar en este institut la reducció, la reutilització i el reciclatge de residus com a ferramenta per a lluitar contra l’escalfament global.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Exigim aigua de qualitat per a la Marjal dels Moros

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles