Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2019 > El Projecte Emys troba dos noves tortugues autòctones de Torrent

El Periódico de Aquí

El Projecte Emys troba dos noves tortugues autòctones de Torrent

Més de 30 torrentins participen en la desena edició d’esta iniciativa per a censar i protegir les dues espècies valencianes en perill d’extinció per a salvaguardar-les

dijous 4 de juliol de 2019, per  AE-Agró

Com cada any, l’ONG Acció Ecologista-Agró va organitzar per desé any consecutiu el Projecte Emys, una iniciativa de ciència ciutadana que té com a finalitat localitzar, estudiar, protegir i conservar les poblacions de tortugues autòctones de la Comunitat Valenciana.

MARÍA VENTURA - 03/07/2019

Aquest projecte, que porta en marxa des de 2010, compta amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient i se centra en protegir els dos tipus de tortugues que proliferen en la nostra fauna autòctona valenciana: la tortuga d’estany europeu (Emys orbicularis) i la tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa).

En aquesta edició, el Projecte Emys es va donar inici amb el seguiment de la població Mauremys leprosa del Barranc de l’Horteta de la localitat de Torrent. El cens i el seguiment d’aquesta espècie en la zona s’ha realitzat des del 8 al 22 de juny i a més de comptar amb veïns i veïnes de la ciutat, compta amb el suport de Natura i Cultura Serveis Ambientals i l’ajuntament de la capital de l’Horta Sud.

Més de 30 veïns de Torrent han col·laborat per a supervisar els treballs de cens en el barranc. Com cada any, han pogut seguir l’evolució d’exemplars d’edicions passades. El Projecte Emys té un total de 37 tortugues en la zona. No obstant això, un membre de Voluntaris de Torrent ha mostrat la seua alegria en haver trobat dues tortugues juvenils en la zona, senyal que els treballs d’actuació estan donant els seus fruits per a frenar la desaparició de les espècies autòctones valencianes.

A més, el grup de voluntaris també ha trobat dos exemplars exòtics que han sigut portats al Centre de Recuperació del Palmar.

Després de Torrent, el Projecte Emys visitarà altres zones que corren un alt perill d’extinció d’esta espècie de tortuga.

Perills d’extinció

Aquestes dues espècies de tortugues autòctones de la regió es troben en perill en extinció per diversos factors: l’ocupació urbanística que degrada el seu hàbitat, les transformacions agrícoles, la contaminació de les aigües, l’ús massiu de productes químics agrícoles i la proliferació d’espècies exòtiques invasores com la tortuga de florida (Trachemys scripta). Per això, és essencial protegir l’ecosistema medi ambiental amb iniciatives ciutadanes com el Projecte Emys per censar les tortugues d’estes zones i retirar del medi natural l’especies invasores.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La notícia en El Periódico de Aquí

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles