Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Delegació algeriana amb nosaltres

Delegació algeriana amb nosaltres

Objectiu: Residus urbans, medi natural i cooperació

divendres 17 de novembre de 2006, per  Enric Amer

Tota la setmana tenim amb nosaltres una delegació d’amics de Tiaret (Algèria), representant a l’Ajuntament de Tiaret i també com a militants ecologistes amb l’objectiu de coneixer en profunditat tot el cicle de gestió dels residus sòlids urbans. També participaran en les jornades de Codesenvolupament i en activitats de voluntariat mediambiental i de custòdia de territori.

El dilluns varen ser rebuts, despres d’un viatge sense parar Tiaret-Oran-Alacant-Sagunt, per l’alcaldesa d’aquesta ciutat i membres d’Accio Ecologista-Agró.

Ells ens regalaren una preciosa catifa de llana brodada amb l’escut de Tiaret. Varem fer una roda de premsa amb tots els mitjans de comunicació comarcals i dinarem junts.

Les reunions de treball han estat contiues i esgotadores: primer el Sistema de Gestió Integral del vidre (SIG Ecovidrio) i la planta del poligon Sepes de Sagunt. Després la novisima planta de recuperació d’envasos lleugers de Castelló.

A continuació una visita a la mes antiga cooperativa de recuperació i treball de sensibilització com es el CUC en Picanya.
Dimecres tot el matí amb els responsables de la SAG (Societat Anonima de Gestió) de Sagunt, empresa municipal que fa el treball de recollida de residus, de neteja i de manteniment de zones verdes a Sagunt.

Després, vista a la planta de tractament d’Onda i l’abocador.
De la mà de Jarit, han estat presents a les jornades de codesenvolupament de València i en contacte amb la inmigració del barri de Russafa i de sopar i festa amb els voluntaris del camp de treball de Tiaret.

Finalment participaran el dissabte en les activitats del Volcam al Barranc dels Molins de Ares del Maestrat i el diumenge disfrutaran de la Marjal d’Almenara i coneixeran la nostra tasca de custòdia de territori.

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?