Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Aliades en la Nit

Aliades en la Nit

El projectes "Aliades en la Nit" és una iniciativa agroecològica de Roncadell i Acció Ecologista-Agró que compta amb el suport econòmic de l’Ajuntament de València. El repte del projecte és fomentar la presència de rates penades en l’Horta i l’Albufera, on estos xicotets mamífers voladors actuen com a controladors naturals de les plagues de l’arròs i la xufa. Concretament del cucat de l’arròs (Chilo suppresalis) i d’un lepidòpter barrinador de la xufa, el Bactra bactrana.

Per a aplicar esta iniciativa agroecològica, que es desenvoluparà durant l’any 2017, "Aliades en la Nit" compta amb la col·laboració d’entitats com La Granja de Bitxos, la SECEMU (Societat Espanyola per a la Conservació i l’Estudi de les Rates Penades), Càdec, la Denominació d’Origen Xufa de València i la Universitat Politècnica de València (UPV).

Amb este projecte estem segurs que aconseguirem ampliar les colònies de quiròpters i afavorir el control biològic de plagues agrícoles. I així demostrar que les rates penades, a pesar de la immerescuda mala fama que tenen, són unes grans aliades per als cultius de la xufa i l’arròs, dos dels productes més emblemàtics del camp valencià.

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles