Apostem per un turisme respectuós amb el medi ambient
El passat diumenge, 12 de desembre, finalitzava la cinquena edició de la campanya “Tardor a la platja de Puçol” amb una visita guiada a la Marjal dels Moros. Amb motiu d’esta campanya, impulsada per Acció Ecologista-Agró Horta Nord i l’Ajuntament de Puçol, s’han programat cinc visites: tres a la marjal i dos a la platja de Puçol, una per a descobrir la seua fauna i flora marina i una altra per a conéixer la restauració dunar realitzada per AE-Agró en este racó del nostre litoral. Més de 150 persones han participat en esta campanya amb la qual volem promocionar un turisme respectuós amb el medi ambient.
Una tardor més la Marjal dels Moros i la platja de Puçol (Horta Nord, València) han demostrat el seu potencial com a destí per a activitats de turisme de natura. De fet, com en edicions anteriors, les 150 places de les cinc visites guiades de la campanya “Tardor a la platja de Puçol” es van esgotar ràpidament quan vam obrir el període d’inscripció.
La primera activitat d’esta campanya va ser el diumenge 7 de novembre, quan vam visitar la Marjal dels Moros, un xicotet però valuós aiguamoll que forma part de la Xarxa Natura 2000. Durant esta visita, que vam repetir el diumenge 21 de novembre i també el passat 12 de desembre, vam passejar per la zona litoral de la Marjal dels Moros, on vam observar les seues aus, la seua vegetació i explicarem el seu patrimoni hidràulic.
A més a més, durant estes tres visites també hem parlat de les activitats humanes que posen en perill la conservació del fràgil equilibri natural de la Marjal dels Moros. Este és el cas, per exemple, de l’erosió litoral provocada pel port industrial de Sagunt, la manca d’un mínim cabal ecològic d’aigua, la pressió dels polígons que l’envolten o l’acumulació de residus en séquies, canals i a vora mar.
Amb motiu de la campanya “Tardor a la platja de Puçol” també hem organitzat una visita per a conéixer la fauna i flora marina d’esta localitat de L’Horta Nord. Concretament, el diumenge 28 de novembre. En esta activitat, durant la qual vam descobrir els habitants submarins i les aus marines d’este racó del nostre litoral, ens van acompanyar els companys del Club de Submarinisme Trotafons.
Finalment, destacar que també s’ha convocat una visita per a explicar el projecte de restauració dunar del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord en la platja de Puçol. Esta visita, celebrada el diumenge 14 de novembre, ens va servir per a difondre els beneficis ambientals d’esta iniciativa, que ha permés reduir l’erosió litoral, i mostrar les espècies de flora dunar que ho han fet possible. A més a més, vam aprofitar la jornada per a realitzar una plantació de vegetació dunar.