La Casa Penya et convida a una jornada on les dones, la ciència i la natura seran les protagonistes
Enguany, al centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara, hem començat l’hivern amb una programació carregada d’activitats dirigides a tots els públics. Però, sens dubte, una de les jornades més especials a La Casa Penya encara està per arribar. Es tracta de la citaorganitzada per al dissabte 12 de març, acte que des d’Acció Ecologista-Agró aprofitarem per a celebrar conjuntament el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència (11 de febrer) i el Dia de la Dona (8 de març).
L’objectiu d’esta activitat, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sagunt i la col·laboració de SAPiencia, serà visibilitzar i posar en el centre del debat el treball de moltíssimes dones que contribueixen a la conservació i la preservació de la natura i, sense les quals, el progrés i la sostenibilitat es veuran compromeses. La manera de fer-ho serà mitjançant una tertúlia oberta en la qual participaran quatre dones científiques valencianes, representatives de diversos camps i edats, algunes d’elles activistes d’Acció Ecologista-Agró o veïnes de la capital del Camp de Morvedre.
Les participants, a través de les seues experiències i coneixements, ens parlaran de les dificultats que han trobat per a estudiar o treballar en el seu càrrec actual. Això ens permetrà debatre, analitzar i posar en relleu les desigualtats de gènere que hi trobem des de fa segles en el món científic i universitari. I, per descomptat, també parlarem de si els ha sigut possible o no trencar d’una vegada per totes el sostre de vidre acadèmic.
Entre les ponents d’esta jornada, convocada sota el títol “Dones, ciència i natura”, trobarem a la professora titular de la Universitat de València (UV) Isabel Cordero, llicenciada en Matemàtiques, doctora en Astrofísica i fundadora de SAPiencia; a la bioquímica saguntina Emilia Matallana, catedràtica de la UV, investigadora de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio) i membre de SAPiencia; a Tonyi Rodrigo, també professora titular de la UV, doctora en Ecologia i investigadora de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (ICBIBE); i a la jove Andrea Márquez, ambientòloga recentment graduada i especialitzada en l’avaluació i el seguiment d’ecosistemes marins i costaners.
Esta taula redona serà moderada per Laura Llopis, companya d’AE-Agró Camp de Morvedre, llicenciada en Ciències de la Mar i experta en educació ambiental amb un màster en espais naturals protegits. Per a participar en esta cita, que tindrà lloc el dissabte 12 de març a les 11.00 hores a La Casa Penya, completa este formulari. Però no et despistes, que les places són limitades i s’adjudicaran per estricte ordre d’inscripció. Et recordem també que, una vegada formulada la inscripció, la teua reserva ha de ser confirmada per correu electrònic.