Esta campanya per la defensa del territori i l’habitatge urgix a la Generalitat a recórrer la sentència i a continuar treballant en la protecció de Les Moles de Paterna
“València no està en Venda”, campanya que agrupa a diferents col·lectius de defensa del territori com Acció Ecologista-Agró i organitzacions pel dret a l’habitatge digne, s’ha sumat a les entitats que estos dies estan exigint al Consell que recórrega la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que li ha donat la raó a la multinacional Intu. “València no està en venda” demana la protecció de Les Moles de Paterna, qüestiona la imparcialitat de la sentència i critica que els tribunals acaben sent els majors aliats d’Intu, que pretén arrasar amb un milió i mig de metres quadrats de bosc.
Per a “València no està en venda” no és presentable que els tribunals li donen oxigen a una empresa que es troba en estat de possible fallida a costa de regalar-los el territori dels valencians i les valencianes. Des d’esta campanya per a la defensa del territori, en la qual participa Acció Ecologista-Agró, recorden que el model que representa Intu Mediterrani atempta clarament contra el medi ambient i contra la declaració d’Emergència Climàtica signada pel Govern valencià.
De fet, segons estimacions de la mateixa multinacional britànica, amb Intu Mediterrani es preveu un fluix de més de 26 milions més de cotxes per la comarca de l’Horta Oest. “València no està en venda” també ha posat en relleu la jugada especulativa amb l’habitatge que aniria de la mà d’este projecte: construcció d’habitatges, cases de jocs i hotels a la vora de la CV-35, un vial que a hores d’ara ja es troba saturat.
Per a “València no està en venda”, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) està donant mostres de la seua nul·la sensibilitat mediambiental i social amb esta sentència, que condemna a la desaparició a més d’un milió i mig de metros quadrats de bosc i destrossaria l’entramat de comerç de proximitat de la comarca, enviant a l’atur a milers de persones. A més a més, recorden la macabra ironia del fet que es pretenga construir un centre d’oci artificial just enfront d’un barri d’acció preferent com és La Coma, on el patiment i la falta d’oportunitats s’enceba amb la població.
Davant està agressió al territori, només queda la possibilitat de recórrer la sentència. Si no, no s’entendria la declaració d’Emergència Climàtica signada recentment pel Consell i ens trobaríem una vegada més davant polítiques mediambientals d’aparador, mentre es permeten projectes que aprofundixen en el model destructor del territori i del clima.