Amb motiu del Dia de les Zones Humides estrenem un audiovisual que repassa el nostre treball en defensa dels aiguamolls
Hui dimarts, com cada 2 de febrer, se celebra el Dia Mundial de les Zones Humides, cita que enguany commemora el 50 aniversari del Conveni Ramsar per a la protecció internacional dels aiguamolls. Malauradament, l’actual context de la pandèmia del coronavirus ens ha impedit convocar cap acte o acció amb motiu del Dia Mundial de les Zones Humides 2021. Per este motiu, Acció Ecologista-Agró ha realitzat un audiovisual que repassa els més de 30 anys de treball de la nostra associació en defensa de les marjals valencianes. L’audiovisual l’estrenarem esta vesprada, a les 19.00 hores, en YouTube.
El Quadro de Santiago de Benicàssim, la Marjal d’Almenara, la Marjal dels Moros, la Marjal del Puig, la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell, l’Albufera de València i la Marjal de Pego-Oliva són les grans protagonistes d’este audiovisual produït per Acció Ecologista-Agró per a celebrar el Dia Mundial de les Zones Humides 2021.
A més a més, el Tancat de la Pipa (l’Albufera de València) i La Casa Penya de Sagunt (Marjal d’Almardà-Almenara), els dos principals projectes de custòdia del territori que AE-Agró desenvolupa en aiguamolls valencians i que són un referent de gestió i conservació per part de la societat civil, també tenen un paper protagonista.
Durant l’audiovisual connectem amb els nostres particulars corresponsals, companyes i companys d’AE-Agró, que des de cada zona humida ens conten el treball d’estudi, defensa i conservació de la natura que la nostra organització realitza en estes marjals valencianes.
Per descomptat, els i les corresponsals d’AE-Agró també repassen els perills i amenaces que encara patixen els nostres aiguamolls. I les reivindicacions d’AE-Agró per a protegir correctament les nostres zones humides. De fet, dues de les marjals de l’audiovisual encara no estan protegides pel Catàleg de Zones Humides del País Valencià. Concretament, es tracta del Quadro de Santiago i la Marjal del Puig.
Altres, com per exemple l’Albufera de València o la Marjal de Rafallel i Vistabella, no tenen aprovats els seus corresponents plans d’ús i gestió. O patixen la manca d’un cabal ecològic d’aigua, com li ocorre a la Marjal dels Moros, zona humida que també sofrix una greu pressió industrial.
Si vols conéixer més a fons les amenaces que patixen les nostres marjals i el treball pam a pam d’AE-Agró per a protegir i defensar les nostres zones humides, no et perdes este audiovisual. Recorda, l’estrenem hui dimarts, 2 de febrer, a les 19.00 hores en el nostre canal de YouTube.